top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN 

BOEKING EN AFLEVERING FOTO'S

Bij het boeken van een sessie wordt een voorschot van 25% gevraagd. Indien de sessie minder dan 14 dagen op voorhand geannuleerd wordt, zal u het voorschot niet terugkrijgen. 

Een offerte blijft geldig tot 30 dagen na de offertedatum.

Wanneer u een fotosessie boekt bij Studio Odette gaat u ermee akkoord dat de foto's volgens onze stijl worden gemaakt en bewerkt. 

De prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. De prijs die u krijgt bij boeking blijft ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen.

U krijgt alle foto's bewerkt en digitaal (in hoge kwaliteit en zonder watermerk). Het aantal geleverde foto's kan niet op voorhand vastgelegd worden, aangezien dit afhangt van verschillende factoren. Deze digitale beelden worden pas afgeleverd na het ontvangen van de betaling. 

U krijgt als klant toegang tot een online 'stoefboekje' van de sessie, deze blijft 14 dagen online. De galerij is enkel toegankelijk met een inlogcode. Deze foto's zijn wel voorzien van een watermerk en kunnen niet gedownload worden. U mag deze inlogcode delen met vrienden en familie. 

Foto's blijven gedurende 6 maanden opgeslagen bij Studio Odette. U kan de foto's binnen deze termijn terug opvragen. Hiervoor wordt een administratieve kost van €25 aangerekend om op zoek te gaan in het archief en een nieuwe link te creëren. Na de termijn van 6 maanden kunnen foto's niet meer opgevraagd worden. 

Wanneer de sessie geannuleerd wordt door de fotograaf (vanwege ziekte of overmacht), krijgt u het voorschot terugbetaald. Indien mogelijk, en enkel in overleg met de klant, kan de sessie overgenomen worden door een collega fotograaf. 

AUTEURSRECHTEN EN SOCIALE MEDIA

Het fotografisch werk van Studio Odette is onderhevig aan auteursrechten: de foto's blijven eigendom van de fotograaf. Voor commerciële doeleinden moet de klant toestemming vragen en/of een vergoeding geven aan de fotograaf. Wanneer dit niet gebeurt, worden er gerechtelijke stappen ondernomen. 

Op de dag van de sessie ondertekent u een document waarin u al dan niet toestemming geeft voor het gebruik van de foto's op de sociale media en/of website van Studio Odette. En/of het gebruik voor commerciële doeleinden ten gunste van Studio Odette (bijvoorbeeld reclamefolder voor Studio Odette). 

Indien u zelf foto's gebruikt van onze sessie op sociale media, dient u deze te voorzien van naamsvermelding. 

BETALING

Bij het vastleggen van een fotosessie wordt een voorschot van 25% gevraagd. Deze betaling gebeurt binnen de 30 dagen na boeken. Door het betalen van het voorschot geeft u aan dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden. 

Het resterende bedrag dient voldaan te worden binnen de 30 dagen na de dag van de opdracht. 

Digitale beelden worden afgeleverd binnen de 14 dagen na het ontvangen van de betaling, tenzij anders werd afgesproken tussen fotograaf en klant. 

Betaalgegevens:

Margot Van Ghelder

BE07 7310 4744 2166

Mededeling: naam klant + soort fotosessie 

AANSPRAKELIJKHEID

Voor, tijdens of na de fotosessie is de fotograaf niet aansprakelijk voor:

  • schade bij de opdrachtgever;

  • indirecte schade bij het gevolg van gebruik of diensten;

  • lichamelijke of materiële schade door bijvoorbeeld vallen of uitglijden;

  • verlies en/of beschadigingen van eigendommen van de wederpartij;

  • kleurafwijkingen op afdrukken die niet door de fotograaf geleverd werden. 

KLACHTEN

Wanneer u als klant niet tevreden bent over de dienstverlening, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met Studio Odette. Klachten die de redelijke termijn overschrijden worden niet meer behandeld. 

Margot Van Ghelder - Studio Odette 

KBO: 0719.385.652

bottom of page